Eerste training KV it Wetterlân:

Afgelopen maandagavond 9 april was het eindelijk zover. Het kaatsseizoen 2018 kon beginnen.

Om 18.30 stonden bijna 50 jeugdleden klaar voor de eerste training van dit jaar. Na een korte introductie van Carla Dijkstra van de jeugdcommissie kon de training starten. Hoewel het enigszins bewolkt en ietwat fris was ging iedereen enthousiast aan de gang. De jeugdleden gingen uiteen in 6 groepen onder leiding van maar liefst 9 jeugdtrainers. Er zijn ook vele foto’s gemaakt, deze kun je vinden op de onze site onder ‘foto’s’.

Ieder jeugdlid (beginnend of ervaren) kon op zijn eigen niveau trainen. Het was een prachtig gezicht om het kaatsveld vol met sportende en fanatieke kinderen te zien. Op 16 en 23 april is er ‘maatjeskaatsen’ waarbij jeugdleden hun vriendjes en/of vriendinnetjes mee kunnen nemen naar de training. Deze ‘maatjes’ kunnen dan geheel vrijblijvend kennis maken met het kaatsen.

Kaatsmuur:

Dit kaatsseizoen is het eerste volledige kaatsseizoen dat we gebruik kunnen maken van onze prachtige kaatsmuur. Vorig jaar is deze kaatsmuur opgeleverd en officieel geopend. Dit jaar zal er ook veelvuldig gebruik gemaakt worden van de muur. Zo zal het muurkaatsen ook regelmatig onderdeel zijn van de verschillende jeugdtrainingen.

Er is al een whatsapp-groep voor fanatieke muurkaatsers. Deze groep is bedoeld voor kaatsers die op een bepaald moment zin hebben om te muurkaatsen. Inmiddels bestaat deze groep al uit een flink aantal liefhebbers. Wil je ook onderdeel uit maken van de groep stuur dan even een mailtje aan arjen@wetterlan.nl

Verder zijn er plannen om een dorpencompetitie te organiseren met verenigingen uit omliggende dorpen, die ook de beschikking hebben over een kaatsmuur.

Op zondag 13 mei vindt de 1e KNKB wedstrijd plaats in Grou. De Heren 1e klas VF staat dan op het programma. Op zondag 27 mei is weer de jaarlijkse gezellige familiedag voor alle (jeugd)leden. Tijdens deze familiedag zal er een jeugdleden- en seniorenwedstrijd plaatsvinden.  Je kunt je nu al opgeven via de website van KV it Wetterlân. Komt allen!

20180409_183835 20180409_185224 DSC_0346 DSC_0359